Det er med tungt hjerte jeg som festivalsjef må meddeler, at vi i arrangementkomiteen for krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» har valgt å utsette årets festival til ubestemt tidspunkt. Koronaviruset er en såpass stor belastning for samfunnet nå, at vi ikke tør å ta noen risiko. Det er viktig at vi nå står sammen, for aldri har det vært viktigere å ta vare på hverandre. Så husk god håndhygiene, bruk antibac og ikke gå nært inntil hverandre.

Alle forfatterne er på dette tidspunktet informerte og stiller opp om arrangementet på et senere tidspunkt. Festivalforfatter Hanne Kristin Rohde sa idag at: «Om det blir et halvt år mellom to Randaberg-festivaler, så tror jeg folk bare er lykkelige og takknemlig for det. Livet er skjørt, vi trenger å roe oss ned og kjenne at vi er hele mennesker med omsorg for hverandre i harde tak». Det jo utrolig stas at forfatterne ønsker å delta seinere i år. Noe som gjør det mye lettere å meddele denne nyheten. Siden folk hadde gledet seg, og jeg håper mange vil komme når festivalen arrangeres senere i år.

Noe vi uansett kommer til å gjøre, er og dele ut «Sølvkniven» den 23. April. Da vil vinneren bli lansert av de nominerte Agnes Matre, Terje Bjøranger og Monika N. Yndestad. Så da må dere følge med. Så får vinneren komme å hente trofeet og bli hyllet når festivalen blir arrangert senere. Juryen holder i disse dager på å bestemme hvem vinneren skal bli. Så det blir spennende å se hvem vi lander på. Det blir ekstra spesielt og surralistisk å dele den ut i år, siden vi står ovenfor denne pandemien.

Enn så lenge, så håper jeg at dere tar vare på dere selv. Vi er i en felles dugnad, der alle må gjøre sin innsats. Så kan vi heller kose og hygge oss ekstra mye når det har lagt seg og alt er som normalt igjen. Krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» er en del av Vårmarken, som også er avlyst i Randaberg.