Om oss

«Sølvkniven» deles ut årlig i forbindelse med krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen». Den ble innstiftet i 2018 av festivalsjef/juryleder Simen Ingemundsen. Trofeet er utformet og smidd av Smed T. Kristiansen, og skal forestille en blodpøl med en kniv etter et mord.

Ideen til en krimpris i Randaberg, fikk Simen Ingemundsen etter å ha lest seg opp på krimpriser i landet. Det fantes bare to «Riverton-prisen» og «Nytt blod-prisen», så da var det ingen tvil, en krimpris skulle innstiftes i den grønne landsbyen. Kniv var noe helt originalt og ikke brukt før, så da satte Simen og Øyvind i gang med å designe en kniv, og sendte tegningene til den lokale smeden, som var positivt innstilt fra første stund. Ved hjelp av hans innspill, ble det et helt unikt trofe, et symbol på krimlitteraturen.

Siden oppstarten i 2018 har hele 9 jurymedlemmer bedømt hvem som skal få prisen. Som har bestått av festivalsjef/juryleder Simen Ingemundsen (Fast), Kari Austenå, Camilla Bjelland, Aud Jorunn Aano, Ida Hovland Gabrielsen og Anders Jaarvik (2018 – 2019). Fra med 2020, fikk Simen Ingemundsen et fast panel som er bestående av Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid Terese Risvold Skjeggerud.

I 2018 gikk prisen til den lokale krimforfatteren Lars Helle for «Ingenting å skamme seg over» som er hans syvende bok med Gunnar Holt i hovedrollen. Utgitt på Wigestrand forlag i 2017. Året etter (2019) fikk krimekteparet Kurt Aust og Kin Wessel prisen for boken «Udyr». Gitt ut på Aschehoug forlag i 2018. For tredje gang (2020) ble Agnes Lovise Matre tildelt prisen for «Iskald». Gitt ut på Gyldendal forlag i 2019.

«Sølvkniven» er symbolikk for norsk krimlitteratur, og blir delt ut til inspirasjon for videre skriving og jobbing innen krimsjangeren. Den deles ut med håp om vinneren, skal skrive flere kriminalromaner.

Copyright

Alt innhold på denne nettsiden er Sølvkniven sin eiendom og er beskyttet etter bl.a. opphavsretts-, markedsførings- og varemerkelovgivningen. Dette innebærer at varemerker, firmanavn, produktnavn, informasjon, bilder/grafikk, design og layout på dette nettstedet ikke kan lastes ned, kopieres eller benyttes på annen måte uten at det er gitt samtykke og tillatt, enten i form av skriftlig eller muntlig avtale med eier Simen Ingemundsen ved Sølvkniven.

Sist oppdatert 12.07.2020